GZ-Haptotherapeut

Ik ben GZ-Haptotherapeut. Een GZ-Haptotherapeut heeft een erkende post HBO opleiding haptotherapie gevolgd. Dit is een waarborg voor kwaliteit. Ikzelf heb mijn opleiding gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) in Nijmegen. Verder ben ik lid van de VVH: De Vereniging van Haptotherapeuten. Deze vereniging beheert het register van erkende haptotherapeuten en ziet toe op naleving van de kwaliteitseisen. Ik ben bij de VVH geregistreerd met nummer 734A en daardoor automatisch aangesloten bij de klacht- en tuchtregeling van de VVH.

DSM5

Op 1 juni 2017 heb ik mijn DSM5 Certificaat ontvangen. DSM is de afkorting van ‘Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders: het diagnostisch en statistisch handboek van psychiatrische aandoeningen. Van origine Amerikaans, uitgegeven en opgesteld door de American Psychiatric Association. DSM5 stelt me in staat om symptomen nog beter te herkennen en de haptotherapie sessies effectiever af te stemmen om de behoefte van de client.

EMDR

Op 21 december 2018 heb ik mijn certificaat EMDR Master Practitioner van BivT ontvangen. Dit betekent dat ik mijn haptotherapeutische behandelingen kan verruimen met EMDR behandelingen bij bijvoorbeeld angststoornissen en de gevolgen van traumatisering. Ik sta geregistreerd bij de Samenwerkende EMDR-Therapeuten Nederland.

Remery Haptotherapie Helmond

De ziektekostenverzekeringen dekken in veel gevallen Haptotherapie in het aanvullend pakket

Ook ben ik opgenomen in het AGB-register. Dat is hèt identificerende register in de zorg. In het AGB register staat alle noodzakelijke (zorg) informatie vermeld om het declareren, de zorginkoop, en het contracteren van zorg mogelijk te maken. Een AGB-Code is van belang voor een snelle afhandeling van de declaraties bij de zorgverzekeraars. De behandeling wordt erkend en vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Uw zorgverzekeraar kan vragen om een AGB-code op de declaratie te vermelden. Mijn AGB-Codes zijn:

AGB-Code onderneming: 9006 1104

AGB-Code zorgverlener: 9010 1590

Tarieven en betalingsvoorwaarden

Ik reken 80 euro per uur. Een haptotherapie sessie duurt globaal een uur. Van elke sessie krijg je een rekening, die je binnen 7 dagen dient te voldoen. Bij verhindering dien je minimaal 24 uur voor de afspraak telefonisch (06-81501910) of via mail (info@moniqueremery.nl) af te zeggen. Bij geen gehoor kunt je een bericht inspreken. Bij het niet tijdig afzeggen, kan ik geen andere clienten meer inplannen. Daarom worden alsnog de kosten van de geplande afspraak in rekening gebracht.

Kamer van Koophandel

In het Handelsregister van de Kamer van Koophandel ben ik ingeschreven met KvK-nummer 64850366.

Mijn Netwerk van betrouwbaarheid en kwaliteit

 

"You cannot teach a man anything, you can only help him find it within himself."

- Galileo Galilei